A Longy School igazgatójának látogatása az Intézetben

Az egyesült államokbeli Longy School of Music vezetője, Karen Zorn 2013. november 23-án látogatást tett a Kodály Intézetben, és megbeszéléseket folytatott Nemes László Norbert igazgatóval a jövőbeni tervezett együttműködés lehetséges területeiről. 

Zorn igazgató asszonyt lenyűgözte a Kodály Intézet küldetése és épülete. Az intézet napi életéről és az itt folyó szakmai munkáról szóló rövid film megtekintését követően kölcsönösen gyümölcsöző tárgyalásokat folytatott Nemes László igazgatóval. A Longy School of Music küldetése az, hogy  intézményük a növendékeket ne csak az előadóművész pályára készítse fel, hanem tudatosítsa bennük a zene embert nevelő és karakterformáló erejét, amely képes arra, hogy pozitív hatást gyakoroljon a minket körülvevő világra. Mindez erőteljesen rímel Kodály Zoltán nevelési koncepciójára. A Longy Boston és Los Angeles térségében lévő intézményeiben zenepedagógiai program is működik. 

Az intézmény egyúttal szerződött partnere a hires venezuelai El Sistema programot működtető FundaMusical szervezetnek, amely mára már számos hátrányos helyzetű gyermeknek ad esélyt és kiút-lehetőséget a szegénységből és a reménytelenségből.
magyar

Közelgő események

Nemzeti Ifjúsági Kórus felhívás

Kodály Summer School 2018

Részletek az angol nyelvű oldalakon.