25. Nemzetközi Colourstrings Szimpózium

Kecskemét, 2014. július 26 - augusztus 1.

"Színes húrok" (Colourstrings) hegedű- és gordonka tanítási módszer a Kodály-koncepció alapján magyar zenetanárok számára

A program pedagógus továbbképzési akkreditációs eljárása folyamatban van.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézetének 30 órás továbbképzésén magyar vonós tanárok ismerkedhetnek meg a nemzetközileg elismert „Színes húrok” módszerrel, a 25. Nemzetközi Színes Húrok Szimpózium keretein belül. 

A Színes húrok vonós tanítási módszer több mint negyven éve sikeres vonós generációkat nevelt fel Európában, Amerikában, Ázsiában és Ausztráliában.
 
A tanfolyam vezetői Szilvay Géza (hegedű) és Szilvay Csaba (cselló), a módszer kifejlesztői. A magyar testvérpár 1971 óta dolgozik Finnországban, fő céljuk a Kodály-koncepció zenepedagógiai elveinek vonós hangszerekre alkalmazása volt. Kezdetben a színek, több érzékszervre ható elemek és játékos ábrák segítik a kezdők kottában való tájékozódását és a különböző zenei fogalmak megértését. Később ez fokozatosan megszűnik, és a tanulók a módszer füzeteivel elérkeznek a normál ötvonalas kottaolvasáshoz.
 
A továbbképző tanfolyam célja a hangszertechnika és zenei hallásfejlesztés, zenei értelem, valamint érzelmi nevelés egyensúlyát és integrációját megvalósító módszer bemutatása és átadása. A műhely jellegű tanfolyam lehetőséget nyújt az előadó és a résztvevők közötti személyes kapcsolat kialakítására. Az előadó a közös zenei tevékenységen keresztül figyelemmel tudja kísérni a résztvevő tanár fejlődését, tanáccsal tudja őt ellátni.
 
A jelentkezők részére szállást a Kodály Intézetben tudunk biztosítani, így
 a részvételi díj és a szállás díja együttesen 55 000 Ft.

A férőhelyek száma az Intézetben korlátozott, ezért a szállásigényléseket beérkezési sorrend alapján bíráljuk el.
Az épület első emeletén egy-, két- és háromágyas, mosdókagylókkal ellátott szobák állnak rendelkezésre, közös fürdőhelyiségek az alagsorban találhatók, mosdók pedig minden emeleten. Minden szobában van pianínó. Az emeleten használható az edényekkel is teljesen felszerelt konyha, szobánként egy hűtőszekrénnyel. Az épületben vezeték nélküli internetkapcsolat, számítógépes szoba és gyakorlótermek szintén hozzáférhetőek.
 
A továbbképzés díja szállás nélkül 48 000 Ft.

 
A jelentkezési határidő 2014. május 31. - kérjük, a jelentkezési lapot gondosan kitöltve juttassa el az ott megadott elérhetőségekre a határidő lejárta előtt.
 
További információk a Színes húrok módszerről:

 

magyar

Közelgő események

Nemzeti Ifjúsági Kórus felhívás

Kodály Summer School 2018

Részletek az angol nyelvű oldalakon.