2014. decemberi események

MEGEMLÉKEZÉSEK KODÁLY ZOLTÁN SZÜLETÉSNAPJÁN

December 16-án délután az Intézet hallgatói énekszóval és koszorúval tisztelegtek a Kodály Zoltán szülőhelyénél elhelyezett emléktáblánál, majd az Intézet dolgozóival együtt ellátogattak Budapestre, a Kodály Zoltán Emlékmúzeumba. A délután folyamán a csoport megtekintette az Emlékmúzeum kiállítását, majd hallgatóink Kodály-dalokból álló rövid koncerttel, illetve koszorúzással emlékeztek meg a mesterről utolsó budapesti lakhelyén. A nap egy Kodály-kórusművekből álló zeneakadémiai hangverseny meghallgatásával zárult.

FÉLÉVZÁRÓ KONCERT

A Kodály Intézet félévzáró hangversenyére 2014. december 13-án került sor. Az est folyamán számos szóló és kamara produkció mellett fellépett az Intézet kórusa Dr. Nemes László Norbert igazgató úr vezényletével, valamint a kargyakorlat kórus a karvezetés kurzus hallgatóinak vezényletével. A hangverseny utáni szerény fogadás keretében elbúcsúztattuk a második félévre hazautazó hallgatókat is.

  
 

ADVENTI HANGVERSENY KISJAKABFALVÁN

A kisjakabfalvi Jackfall Bormanufaktúra meghívására az Intézet hallgatói december 6-7-én a Villány melletti faluba látogattak, és adventi hangversenyt adtak. A késő délutáni éneklés után hallgatóinkat körbevezették a Jackfall Bormanufaktúra gyönyörű sváb épületében és borospincéjében, amit bőséges vacsora és borkóstoló követett. A kellemes hangulatban előkerültek a hangszerek is és az est közös zenéléssel, népdaltanítással zárult. 

  

ERDEI PÉTER KÖSZÖNTÉSE

December 13-án, a hallgatók félévzáró karácsonyi hangversenye előtt az Intézet tanárai és dolgozói kedves kollégájukat, Erdei Péter professzor urat (az Intézet alapító igazgatóját és karvezetés kurzusának vezetőjét) köszöntötték 70. születésnapja alkalmából.
 

NYUGDÍJBA VONULÓ KOLLÉGÁK KÖSZÖNTÉSE

December 18-án két nyugdíjba vonuló kedves kollégától búcsúztunk: Sörös Lászlónétól és Sólyom Katalintól. Ezúton is kívánunk nekik hosszú és tartalmas nyugdíjas éveket!
 

magyar

Közelgő események

Nemzeti Ifjúsági Kórus felhívás

Kodály Summer School 2018

Részletek az angol nyelvű oldalakon.