2013. decemberi események

A karácsonyi időszak koncertjeinek sorát 2013. december 1-jén, advent első vasárnapján az Új Liszt Ferenc Kamarakórus (karnagy: Erdei Péter, Liszt-díjas érdemes művész) jótékonysági hangversenye nyitotta a Református Újkollégium dísztermében. 

A gyűjtést a Kodály Intézet és a Református Újkollégium a Boldog Karol Wojtyla Barátság Központ által támogatott családok számára rendezte. 
  

 
December 6-án, pénteken újabb jótékonysági rendezvény következett a Kodály Intézet nagytermében, a kecskeméti SOS Gyermekfalu családjainak rendezett könnyed hangvételű ünnepi hangverseny az Intézet hallgatóinak közreműködésével. Az Intézet a műsor mellett mikulás csomagokkal is kedveskedett a gyerekeknek, melyeket „maga a Mikulás” osztott ki. 
A gyermekprogram után a 2013/2014-es tanév első félévének utolsó hallgatói koncertjére került sor.
  
  
  

 
A Kodály Intézet december 14-én, szombaton adventi hangversenyt szervezett a Szent Miklós-templomban az Intézet hallgatóinak kórusa (karnagy: Dr. Nemes László Norbert), a budapesti Angelica Leánykar (karnagy: Gráf Zsuzsanna) és Vigh Andrea, Liszt-díjas hárfaművész közreműködésével.  
A hangverseny után az Intézet tanárai, hallgatói és dolgozói az Intézet nagytermében gyülekeztek, hogy karácsonyi dalokat énekelve, egy szerény fogadás keretében együtt ünnepeljenek, lezárják az első félévet, és búcsúzzanak azoktól a hallgatóktól, akik nem térnek vissza a második félévre. 
  
  

 
December 16-án 9 órakor az Intézet tanárai, hallgatói és dolgozói rövid megemlékezéssel tisztelegtek Kodály Zoltán előtt az Intézet bejáratánál kiállított Kodály mellszobornál. 
  
magyar

Közelgő események

Nemzeti Ifjúsági Kórus felhívás

Kodály Summer School 2018

Részletek az angol nyelvű oldalakon.